Het is donderdag 5 april tegen 18.45 wanneer de eerste Toppers de kantine van Tonnie en Rianne binnenkomen. De mannen lijken ontspannen maar van binnen zijn zij druk. Druk met de aankomende feestavond (georganiseerd door Side Out heren 2) en de prijzen voor de veiling. Volleybal technisch is men aan het rekenen. Wanneer kunnen zij zichzelf kampioen noemen?  Kan er eventueel een platte wagen naar Emmen? Of is het toch thuis waar het kampioenschap gevierd wordt? Duidelijk is in ieder geval dat er gewonnen moet worden van Olhaco 3. Liefst met dikke cijfers. Van Olhaco is bekend dat zij de punten ook kunnen gebruiken om p/d te ontlopen. Een makkie zal het dus wel niet worden, extra probleem is dan ook nog dat Rik Belt afwezig is en niet iedereen heeft getraind in de week ervoor.
Fabian Kuiper, de man met de meeste visie op volleybal, pakt uiteindelijk pen en papier en bepaalt de starting six. Het is echter vanaf bal één duidelijk dat al die drukte de mannen uit Slagharen geen goed gedaan heeft. De Toppers komen moeilijk op gang en er worden veel persoonlijke fouten gemaakt. Gelukkig doen de mannen uit Hoogeveen hetzelfde en Side Out krijgt een voorsprong van 5 punten. Deze wordt echter knullig weer weggegeven en tegen het einde van de set wordt het nog onnodig spannend. Fabian is op dat moment genoodzaakt om te wisselen maar kan daarmee het tij niet keren. Olhaco wint de eerste set met 25-27!
De toppers zijn ietwat teleurgesteld maar nemen zich voor om de volgende 3 sets wel te winnen. Dezelfde zes spelers krijgen nog een kans en dit lijkt in de tweede ronde beter te gaan. Toch worden Martin Klomp en Anrico Wassing in het spel gebracht om meer aanvalsdruk te hebben aan het net. Olhaco komt echter lange tijd mee maar is niet altijd opgewassen tegen de krachtige aanvallen van Side Out. Tegelijkertijd kan ook gezegd worden dat Side Out onvoldoende antwoord had op de aanvallen van Olhaco. Ook de tweede set kan niet mooi genoemd worden maar door het werkvolleybal was het wel spannend te noemen. Uiteindelijk zijn het de Toppers die de set naar zich toe trekken (25-22) en de stand gelijk trekken tot 1-1 in sets.
In de laatste twee sets is het Side Out die de boventoon voert. Niet met mooi volleybal maar de benodigde punten worden gepakt. Daarbij maakt men gebruik van de zwakheden in de Hoogeveense verdediging en blokkering. Olhaco doet echter precies hetzelfde en blijft, door slim spel, bij qua stand. Side Out komt echter niet direct in gevaar en weet beide sets te verzilveren met de standen 25-15 en 25-20.
Blij met de punten maar ontevreden met het eigen spel namen de Toppers plaats in de kantine. Met nog twee wedstrijden te gaan, moeten nog 4 punten gepakt worden om zeker te zijn van het kampioenschap. Op zaterdag 14 april (15.30) is het dus mogelijk om tegen Emmen’95 kampioen te worden in, u raad het al, Emmen. Maar voor die tijd is het eerst tijd voor “de Toppers draaien door”!
Delen:
Categories: Heren 2