Na een aantal mindere wedstrijden van de afgelopen tijd is het de mannen van Side-Out dan toch weer gelukt punten te pakken. Met het thuisvoordeel werden de volle 5 punten gepakt van de afgereisde Groningers.

De mannen begonnen de wedstrijd in een hal die al behoorlijk op temperatuur was, maar waar die nog veel meer ging oplopen. Overigens werd de temperatuur al zo hoog geacht door een enkele speler dat hij dacht helemaal geen warming-up meer nodig te zijn, tja sommigen kunnen het hebben…

Er werd goed begonnen door de basis die vol overtuiging de eerste punten binnen sloegen. Met een paar serviceseries lag de druk er goed op en werd er gewoon goed gespeeld. De tegenstander had de timeouts wel nodig waar wij bij een voorsprong even rust konden pakken. De scherpte moest er wel in blijven zitten en dat gebeurde ook. De eerste set kon met 25-17 worden gewonnen, eindelijk weer setpunt binnen.

De tweede set werd iets slordiger begonnen, waardoor het behoorlijk spannend werd. De blokkering zat er vaak niet helemaal lekker voor en van een aantal services op rij was nu geen sprake. Stefan, die in de eerste set nog wel lekker bezig was, werd gewisseld voor Tom en ook achterin werd Mathijs die als libero aangewezen was wat vaker ingezet. Over het algemeen moest het hoofd er goed bijgehouden worden en moesten we werken om de scherpte van de eerste set weer terug te halen. Gelukkig konden we dit toch oppakken, misschien wel met wat steun van het publiek en werd de set dan toch spannend gewonnen: 26-24.

In de volgende set moest er weer flink gewerkt worden om de punten te pakken. In het midden van de set werden de opslagen van de tegenstander niet echt lekker gepasst, waardoor er ook een wissel van libero plaats moest vinden. Door de hectiek die dit even opleverde en samen met de temperatuur die opliep brak er bij ons het zweten uit. Er moest dus soms even geboend worden en dit bracht bij de coach van de studenten de fluitketel aan de kook. Hij wist het allemaal even niet meer en wilde een time-out teveel aanvragen, wat hem een waarschuwing in de vorm van een gele kaart kostte. Wij konden, na even afvegen, ons hoofd wel koel houden en konden daardoor de set weer op het nippertje uitspelen: 25-23.

Hiermee was het wel gedaan voor de groene Groningers en dus ging de laatste set weer wat soepeler, eigenlijk meer zoals de eerste. Misschien was het het publiek dat met trommels en al weer aan de kant stond en daarvoor ook voor bedankt werd. Wij konden deze set in ieder geval lekker vrijuit spelen en dat leverde ook het gewenste resultaat. Met een paar klappers op het eind van zowel Rens als Johan konden we de wedstrijd inpakken: 25-17.

Al met al een mooie en spannende wedstrijd waar we in de kantine (waar het hoort) nog eentje op hebben kunnen drinken. Mede omdat we wisten dat dit een belangrijke wedstrijd was voor het behoud in de tweede divisie, dat veilig lijkt te zijn. Volgende keer weer een vergelijkbare wedstrijd, maar dan altijd lastig uit in Hoogezand.

Het feestje ging nog mooi even door in de kantine vanwege de feestavond georganiseerd door heren 2 oftewel De Toppers, wat een geweldige afsluiting was van een verhitte sportdag in ‘t Noorderslag!

Delen:
Categories: Heren 1